Tettük a környezetünkért!

Marosszentgyörgyön a Hand in Hand program keretében indított TEDD kampány első eredménye, hogy önkéntesek részvételével megtísztították a Cinege tető egy részét. A nyolcfős csapat közel hét zsák szemetet gyűjtött össze. Elmondásuk szerint nem volt annyira szeméttel tele a környék. Helyi érdeklődő volt, de nem csatlakozott az akcióhoz.

Érdekes volt az út. Jókat viccelődtünk, nevettünk az út alatt. Jó hangulatba telt. Érdekességekkel nem tudom ha találkoztam. Talán az volt egy pozitívum, hogy nem annyira teli szeméttel a helység – Jánosi Timea.

Nagyon érdekes volt az út, nagyon jó volt a hangulat és a csapat is jó volt. Voltak lakók akik érdeklődtek, de nem kapcsolódtak be – Câmpean Dulszidea-Tünde

Nekem tetszett, megfelelt egy kis kiràndulásnak csak azzal a kis fájdalommal, hogy mások szemetét gyűjtögettem s nem a sajátomat cipeltem – Biblia Imre

A szemétszedés a helyiek javaslata volt egy előzetes információgyűjtés során. Ötleteik közt szerepel még a facsemeték ültetése és a padok festése is, amelyek az elkövetkező időszakban lesznek kivitelezve helyi önkéntesek és lakók részvételével.