Tinitanoda Erdőszentgyörgyön

Maros megyei tizenéveseknek szervez műhelymunkával, játékokkal, sporttevékenységekkel és beszélgetésekkel egybekötött tematikus napot a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata a Communitas Alapítvány és az érintett települések önkormányzatának, valamint oktatási intézményeinek támogatásával

Az erdőszentgyörgyi Szent György Iskolaközpontban június 4-én, szombaton sorra kerülő Tinitanodán hetven búzásbesenyői, maroskeresztúri, marosszentgyörgyi, dózsagyörgyi, erdőszentgyörgyi, valamint nyárádremetei hetedikes és nyolcadikos vesz részt.
A konferenciaszerű rendezvény vidéki tizenéveseket keres meg: felvilágosító, eligazító és közösségfejlesztő tevékenységgel biztosít lehetőséget a fiatalok szemléletmódváltására.
A szakemberek – szociális munkások, pszichológusok, szociálpedagógusok és gyógypedagógusok – által összeállított és vezetett interaktív program gerincét a kiscsoportos műhelytevékenységek jelentik. Ezek keretében személyes beszélgetésekben keressük a választ az egészséges életmód (Mit (t)eszel benne?/érte?), az önismeret (Ki vagyok? ki leszek?… ki legyek?), a közösségfejlesztés (Én is építhetek? Épülhetek?) és a pályaválasztás (Pálya-futás) kérdéseire, ebéd után pedig vetélkedők és sporttevékenységek következnek. (Szabó Attila)