Több ezren a Caritas szolidaritási akcióján

A mínuszos hideg és a válság ellenére több ezer ember vett részt tegnap, november 12-én a Caritas szolidaritási akcióján, hogy kifejezze együttérzését a szegényekkel

Harminckét településen egyszerre gyúltak ki az együttérzés lángjai az Egymillió csillag a szegényekért mottójú szolidaritási akció során, amelyet a romániai Caritas-szervezetek kezdeményeztek a hátrányos helyzetű családok megsegítésére.
Az ország egyik legnagyobb szolidaritási akciója során mécsesekkel világítottak meg egy-egy közteret. Minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. A Caritas felhívására több ezren válaszoltak, és látogattak el az Egymillió csillag-akció valamelyik helyszínére, hogy egy-egy mécses meggyújtásával kifejezzék: minden nehézség ellenére, fontos számunkra a közösségünk, és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa.
A Gyulafehérvári Caritas Erdély 13 településén szervezte meg a szolidaritási akciót: Csíkszeredában, Gyergyóremetén, Gyergyószentmiklóson, Gyulafehérváron, Csíkkarcfalván, Kézdivásárhelyen, Marosszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Petrozsényben, Sepsiszentgyörgyön, Székelykeresztúron, Székelyudvarhelyen és Szovátán.
Bár a helyszínek többségében már a késődélutáni órákban fagypont közeli hőmérsékletek uralkodtak, az emberek a hideg ellenére kijöttek a terekre, hogy tettekben is kifejezzék sorsvállalásukat. A helyszínen elhelyezett perselyekben közel 25.000 lej gyűlt össze a hátrányos helyzetű családok javára. Ezekből az adományokból élelmiszercsomagokat fognak összeállítani, amelyeket a karácsonyi ünnepek előtt a Caritas munkatársai és önkéntesei fognak elvinni a nehéz sorsban élő családoknak, hogy bár egy kis időre könnyítsenek ezen családok életén.

Médiapartnereink: