Több, mint adventi vásár

Minden érzékszervet megmozgatva árasztotta az ünnepi hangulatot december 3-án, a fogyatékkal élők világnapján Csíkszeredában a Megyei Tanács épületének külső oszloptere

A fogyatékosság világnapja alkalmából idén is adventi kézműves vásárt szervezett a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket segítő szolgálata, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete és Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság. A vásárt idén első alkalommal kint szervezték, bízva a népesebb nézelődő és vásárló seregben, míg egy beltéri terem lehetőséget adott a felmelegedésre, különböző kézműves foglalkozásokra, forró teára és harapnivalóra.

16 szervezet képviseltette magát és kínálgatta saját készítésű ajándéktárgyait a készítők vagy az adott szervezet dolgozói által. A visszajelző lapok elárulták, hogy a leginkább kelendő termékek közé tartoztak a képeslapok, karácsonyi díszek, ékszerek, adventi koszorúk és gyertyák.

Tartsd a kezed! Szólt a plakáton a felhívás. Úgy gondolom, hogy minden egyes ember, aki ellátogatott a vásárra, magával vitt valamit, amit ott, abban a pillanatban, azoktól az emberektől kapott. Legyen az egy vásárolt tárgy, megnyert tombola, üzenet, érzés, hangulat, dallam, találkozás vagy meleg tekintet. Ha ez valóban megtörtént, akkor a vásár elérte célját.

A vásár szervezését Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa támogatta. (Antal Karola)