Több mint ötvennyolcezer lej érkezett adományba meleg ebédre

Tavaly ősszel indítottuk útjára Meleg étel időseknek elnevezésű adománygyűjtő kampányunkat, amelynek célja elsősorban az volt, hogy idős, egyedülálló, hátrányos helyzetű időseknek meleg ebédet biztosítsunk, valamint az étel elkészítésében segédkező fogyatékkal élő kollégáink megtarthassák munkahelyüket. Az állam által biztosított szociális értékjegyekből 570 kisnyugdíjas számára készült kétfogásos meleg ebéd a Jakab Antal Ház konyháján, amelyet heti háromszor szállítottunk ki számukra. A visszajelzések alapján, volt olyan idős is, aki a három menüt egész hétre be tudta osztani. A kétfogásos napi meleg ebédet 15 lejből sikerült összeállítani.

Adományaiknak köszönhetően 58.749 lej gyűlt be, amely 3916 adag ebédet jelent. Ha még jobban számszerűsíteni szeretnénk, akkor ez azt jelenti, hogy 510 személy számára 8 porció étel lett biztosítva.

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) 2021. december 13-17. között harmadik alkalommal hirdette meg Legyél hős elnevezésű véradó kampányát. Karitatív akciójukhoz, felkeresésükre, partnerként társultunk, amellett, hogy minden évben felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, egy jótékonysági kezdeményezéshez is társulnak. A begyűlt étkezési jegyek összege 6700 lej volt, amely 447 adag meleg ebéd biztosítására szolgált.

Nagylelkű adományaikat ezúton köszönjük mindenkinek!

Kapcsolódó írások:

Meleg étel jólélekkel >>> BŐVEBBEN
Erzsi néni visszaforgatná az idő kerekét >>> BŐVEBBEN
„Ennyi kényelmet öregségemre én es kaptam” >>> BŐVEBBEN
„Tömegben jobb íze van mindennek” >>> BŐVEBBEN
„Aki interjút ad, az nagy ember” >>> BŐVEBBEN
Magány, avagy az égve maradt a lámpa >>> BŐVEBBEN
Szavak mögött rejtőző hála >>> BŐVEBBEN
„Finomabb az étel, ha nagy fazakba fő” >>> BŐVEBBEN
Hálás az, aki soha semmihez közel se fért >>> BŐVEBBEN
„Valóban higgyenek, erőssen bízzanak!” >>> BŐVEBBEN
„Az öregember olyan, ha valamit kap, megörvend neki” >>> BŐVEBBEN
Lórika ételosztó körútra készül >>> BŐVEBBEN

Ha szeretné támogatni Meleg ebédet időseknek elnevezésű programunkat, ITT megteheti!