Tolerancia napi eseményeink

November 13-17. a Tolerancia Nemzetközi Napja alkalmából újból érzékenyítő eseményeket szerveztünk, ezúttal négy hargita megyei településen, ahol a Caritas nappali gyerekközpontok működnek: Székelyudvarhely, Etéd, Korond és Zetelaka. Mindezt egy, a Hargita Megye Tanácsa által támogatott projekt keretében, amelynek címe: Tolerancia növelése és hagyományok megerősítése hátrányos helyzetű közösségek számára pályázat keretén belül.

A tevékenységek célja, hogy az iskolás gyerekekben növelje az egymás elfogadásának érzését, növelje az osztályközösségek összetartozását, kapcsolatok alakítson iskolai közösségeken belül.

A tolerancia napja jó lehetőség  volta gyermekek számára tudatosítani mit is jelent a toleráns viselkedés. A gyerekek számára lehetőséget biztosított, hogy a személyes tapasztalataikat megosszák az elfogadással és a nem elfogadással kapcsolatban. Megbeszélték a gyerekekkel  közösen, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, senki nem egyforma, sok dologban különbözünk egymástól (magasság, bőrszín, nem, gondolkodásmód stb.) A tevékenységek során olyan élményekkel gazdagodtak a gyerekek, amelyek a saját megtapasztaláson alapultak. Valamint olyan játékokban vehettek részt, amelyek elősegítették az együttműködést, egymás elfogadását, csapatban való munkát. A gyerekek párban, kiscsoportban, nagycsoportban dolgoznak együtt.

A tevékenységeket 29 osztály bevonásával és 524 gyerek részvételévál valósult meg.

A tevékenyslg megvalosulását támogatta a Concordia Humanitárius Szervezet valamint Hargita Megye Tanácsa.

A támogató román nyelvű felhívása:

Proiectul a fost implementat cu sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA, în cadrul programului de finantare CentreZI.RO 2023, respectiv ”Proiect realizat în cadul programului de finantare CentreZi.RO 2023, finanțat de Organizația Umanitară CONCORDIA.”