Tud-Ász vetélkedő Etéden

A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás „Iskola elhagyás arányának csökkentését és megelőzését elősegítő, nappali foglalkoztató központok” program munkaközössége 2018. február 9-én, a Hargita megyei Etéd településen, 10 órai kezdettel első ízben szervezi meg a Tud-Ász nevet viselő kompetencia vetélkedőt. Az eseményen 8 Hargita és 1 Kovászna megyei település hátrányos helyzetű gyerekiből álló csapatok vesznek részt. 

A rendezvény, a 2017. júniusában, első ízben megszervezett Caritas Olimpia második fordulójának minősül. Míg az Olimpia, erőnléti és ügyességi játékokat hivatott egy napba sűrítve közösségépítő, tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítani, addig a Tud-Ász szellemi képességeket próbára tevő játéksort tartalmazó nap. A gyerekek csoportokban, 9 játékból álló versenysort kell teljesítsenek (ország-város, szín sudoku, színkereső, stb.), amely végén a díjak és a vándor kupa mellett újabb közösségi élményekkel térhetnek haza otthonaikba. 

A program 10 órakor reggelivel veszi kezdetét, és 14 órakor ebéddel, majd közös játékokkal zárul. A gyerekek szállítását a helyi iskolák partneri minőségben biztosítják iskolabuszokkal. A finom étkekért Máthé György korondi magánvállalkozónak és a Friske pan-nak mondunk köszönetet. 

Résztvevő (partner) települések: Ozsdola, Zetelaka, Székelyudvarhely, Korond, Felsősófalva, Siménfalva, Nagygalambfalva, Székelyszenterzsébet, Etéd. 

Támogatók: AWG Service, IF Mathe Margit, Vidéki pékség, Frieske Pan