Tudj többet, légy jobb… és találj kincset!

2013 tavaszán is a kötelező iskolai programon kívüli tevékenységek zajlanak számos oktatási intézményben. Ebben az évben is részt vállalunk ezen programok megszervezésében és megvalósításában több településén is.

Az április első hetében zajló non-formális programsorozat általános célja olyan változatos tevékenységekbe bevonni a kisiskolásokat, diákokat és tanítóikat, tanáraikat, amelyek során kamatoztathatják különböző területeken megmutatkozó tehetségüket, képességeiket, illetve amelyek megfelelnek igényeiknek és érdeklődési körüknek. A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata az örök érvényű emberi értékek, készségek, képességek, kincsek népszerűsítése és fejlesztése mellett döntött e program kapcsán is.

Maros megyében öt különböző településre jut el a szociális munkásokból, szociálpedagógusokból, pszichológusokból és gyógypedagógusokból álló szakmai csapatunk és önkénteseik.

Április 2. – Jedd

Április 3. – Nagyernye

Április 4. – Erdőszentgyörgy és Gyulakuta

Április 5. – Búzásbesenyő,  a családsegítős csapat munkaközössége mellett a szervezetünk ügyviteli osztálya is bekapcsolódik, azaz önkéntesként szerepet vállalnak a program megvalósításában.

Csíkszeredában április 2-5 között gazdag programkínálattal várjuk a VII. – XII. osztályos diákokat, a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai székhelyén (Petőfi Sándor utca 39 sz.).

Programok:

• Kiselőadások, kisfilmek és csoportos talk show: drog-, alkohol-, játékszenvedély, FaceBook-függőség, szexualitás témakörökben;
• Az önkéntesség jótékony hatásai a fiatalok személyiségfejlődésére;
• Pályaorientáció: Caritas-munkatársak beszélnek munkájukról, milyen végzettségekkel lehet a Caritasnál dolgozni?
• Élő könyvtár -a diákok direktbe kérdezhetnek élő könyvektől;
• Mozgáskompetencia fejlesztés. Workshop – rövid ismerkedés a Kinesthetics módszerekkel.