Udvarhelyre került a vándorkupa – 4. Caritas Olimpia

Három év kihagyás után idén Etéden sikerült megszervezni a Caritas Olimpiát. Kedd reggel összesen 72 gyerek érkezett az etédi Művelődési Ház udvarára, ahol előbb reggeliztek majd nekifogtak a várva várt vetélkedőknek a település futball pályáján.

A Székelyudvarhelyről, Korondról, Zetelakáról és helyi részről érkező gyerekeket összesen tizenegy Caritas kolléga, három önkéntes és egy asszisztens kísérte végig a játékos feladatokon. Összesen hat versenyszámban indulhattak a csapatok, amelyek a következők voltak: Szappan forma, Színes találat, Kúszó-mászó, Zsákban ugrás, Csingiling, Labdavezetés kapurarúgással.

A 2017-ben indított Caritas Olimpia fő célja a kapcsolatteremtés a különböző településről érkező gyerekek között, a csapatélmény megtapasztalása, új környezet, játékokok, élmények megtapasztalása. Az első helyért járó vándorkupa körbe megy a nyertes csapatok között, de az eseményt is igyekeznek minden évben más helyszínen megszervezni, legutóbb, 2019-ben Zeteváralján tartották.

Az 4. Caritas Olimpiát a székelyudvarhelyi ’Budvári nagyok’ csapata nyerte, második helyezett Korond csapata, míg a harmadik Etéd csapata lett. Gratulálunk nekik!

Köszönjük az együttműködést és a támogatást Etéd Község Önkormányzatának, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek.

Az eseményről készült fényképalbumot megtekinthetik a Facebook oldalunkon.