Új csoportokat indítunk a Cseperedőben Csíkszeredában

Újra lehet jelentkezni a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont Cseperedő programjának csoportos foglalkozásaira Csíkszeredában. A 2-4 hónapos kisbabákat és szüleiket babamasszázsra, a 6-8 valamint a 9-12 hónapos korosztályt pedig énekekkel és mondókákkal tarkított mozgásos programokra várjuk.

Babamasszázs
Sok embernek a testi érintés az elsődleges szeretetnyelve. A gyöngéd érintést, cirógatást, a szülő testi közelségét az újszülöttek még inkább igénylik, ami nem is csoda, hiszen kilenc hónapot töltöttek édesanyjuk méhében, a szüntelen érintkezés biztonságot és örömet nyújtó szeretetkapcsolatában. A babamasszázs egy meghitt módja annak, ahogyan a szülők közlik kicsinyeikkel, hogy szeretik őket, a babák pedig rugdalódzással, gügyögéssel jelzik vissza érzeteiket, szükségleteiket. A szülő egyetlen szeretetteljes érintése olyan megnyugtató üzeneteket közvetít a pici számára, mint: „Megszülettél, és én most is veled vagyok. Érintelek. Kapcsolódunk egymáshoz. Hozzám tartozol. Gondoskodom rólad. Öröm vagy az életemben. Szeretlek”.

Énekekkel és mondókákkal tarkított mozgásos programok
A játékos tevékenységek énekléssel és mondókázással összekötött mozgássorozatokat fednek, amelyeket a szülők ülve, állva, sétálva, végül különféle eszközök használatával végeznek szakemberek vezetésével. Az avatatlan szem számára mindez csupán könnyed játszadozásnak tűnhet, de az ének-mondókázásra végzett mozgás, a labdák, hengerek, háromszögek, lejtők és hintáztatók valójában tudatosan használt eszközök a szakemberek kezében, amelyekkel a gyerekek fejlődését segítik elő. A játékos helyzetek, amelyekbe a kicsik ezen eszközök használata során belecsöppennek, észrevétlen fejlesztik egyensúly- és ritmusérzéküket, figyelmüket, beszédüket, mozgáskészségüket.

Jelentkezési határidő: szeptember 14.

Jelentkezni, bővebb információt igényelni a [email protected] e-mail címen vagy a 0735 735 160-as számon lehet (hétköznapokon 8-16 óra között).

Ismertető kisfilmek >>> BŐVEBBEN
Letölthető kiadványok >>> BŐVEBBEN