Új szeniorörömtánc-csoport Marosvásárhelyen

A Caritas Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja új szeniorörömtánc-csoportot indít Marosvásárhelyen. Kacsó Katinka és Cosma István oktatók olyan mozgásformát kínálnak fel a szépkorúak számára, amely mindamellett, hogy örömet okoz, kíméletesen mozgatja át a szervezetet, serkenti az agyműködést, így segít a demencia kialakulásának megelőzésében, és kiváló alkalmat biztosít a társas kapcsolatok megélésére.

A szenior örömtánc nem tanfolyam, sokkal inkább egy olyan táncklub, ahol páros táncokat, körtáncokat, sortáncokat, négy- vagy hatpáros táncokat és kontratáncokat tanulhatnak a résztvevők egyedi koreográfiák mentén. A tánctanulás változatos stílusú, különböző korokból és kultúrákból származó zenére történik. Felcsendülnek klasszikus művek, népzene, régi és új slágerek, keringők, polkák, tangók, indulók, szving, rock and roll és latin ritmusú dallamok.

A részvételhez nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem állandó partner, mivel a találkozások során mindig az éppen jelenlévő személyek táncolnak együtt a nemek arányától függetlenül. Nincs szükség különleges öltözetre sem, csupán egy pár kényelmes cipőre.

Az oktatók szeretettel várnak minden olyan időskorút, aki szeret vagy szeretne megtanulni táncolni, és szívesen csatlakozna egy baráti közösséghez. Az alkalmakra csütörtökönként délelőtt 10-11, illetve 11:30–12:30 között kerül sor a marosvásárhelyi Caritas Házban, a Mărăști utca 36. szám alatt. A csoportba maximum 23 személy jelentkezését várják.

Érdeklődni és jelentkezni Kacsó Katinkánál lehet a 0741 258 194-es vagy a 0265 213 509-es telefonszámok egyikén munkanapokon 8 és 16 óra között.

Kapcsolódó cikkek:
Szenior örömtáncot honosít meg Romániában a Gyulafehérvári Caritas >>> BŐVEBBEN