Újabb képzés vette kezdetét

 

A Gyulafehérvári Caritas 2022 március 3-án megkezdte gyermekgondozó képzését 14 résztvevővel, a POCU/827/5/2/139844 projekt keretén belül. A 33 hónapos futamidejű projekt kiterjed a Sóvidék Hegyalja Leader Helyi Akciócsoport teljes területére, Fenyéd, Korond, Oroszhegy, Farkaslaka, Parajd, Máréfalva, Székelyvarság, Zetelaka és Szováta városára.

A képzés ideális azok számára, akik gyermekközösségekben dolgoznak, otthoni gyerekfelügyelet iránt érdeklődnek, kisgyermekes szülők.

A 120 óra elméletből és 240 óra gyakorlatból álló képzés során a résztvevők betekintést nyerhetnek a csecsemő- és kisgyermekgondozás rejtelmeibe, megtanulhatják, hogyan kommunikáljanak hatékonyan a gyerekkel és családtagokkal, alapismereteket szerezhetnek a gyermekek fizikai és szellemi fejlődésével kapcsolatban, elsajátíthatják az elsősegélynyújtás alapismereteit és a gyermekbetegségek tüneteinek felismerését és azok kezelését, ugyanakkor hangsúlyt fektetnek a gyermekek mozgásfejlődésének elősegítésére a kinaestetics szemléletmód alkalmazásával.

A képzés során minden szükséges ismeretet és készséget el lehet sajátítani a kisgyermekek nevelésével kapcsolatban, sokan az egyik legszebb szakmának tartják, a legérzékenyebb, legtöbb törődést, szeretetet igénylő korosztályt neveli és biztosítja számára a harmonikus testi, lelki és szellemi fejlődés lehetőségeit, feltételeit. A mindennapokban helyettesítheti a szülőt, segíti a gyermeket a világ felfedezésében. A gyermekgondozó a gyerekek életük egyik legmeghatározóbb részében segítőjük, tanítja a kicsiket az önálló életvitel elkezdésére.

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők akkreditált, Európa szinten elismert szakképesítést igazoló oklevelet kapnak.