Újabb közösségfejlesztő képzés

Újabb képzést kínálunk közösségek, csoportok számára, folytatva azt a kezdeményezésünket, amely közös találkozási, együttműködési felületet biztosít a főegyházmegyében tevékenykedő csoportoknak és szervezeteknek.

A 20 órás képzés célja, hogy elősegítse és támogassa a közösségépítést, önszerveződést, a csoportok fejlődését, az utánpótlás nevelését, javítsa a szervezetek hatékonyságát és a közösségek közötti kapcsolati háló kialakítását. Ajánljuk fiataloknak – és nemcsak! – akik tagjai vagy tagjai szeretnének lenni egy közösségnek, ifjúsági közösségek tagjainak, egyetemi lelkészségeknek, alakulóban lévő egyházi csoportok, szerveződések tagjainak, a Szociális Fórum résztvevőinek. Csoportonként legfeljebb 2 személyt – a csoportok aktív tagjait várjuk, akik hozzá szeretnének járulni közösségük fejlesztéséhez.

Időpont május 16 – 18. (péntek 18 órai kezdettel, vasárnap 14 órai zárással), helyszín a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze legkésőbb május 6-ig a [email protected] címen vagy a 0258-811.499-es telefonszámon. A részvevők számára ingyenes szállást és ellátást biztosítunk.

Érintett témák:
1. Egyén, csoport, szervezet: Helyem a csoportban. Mi közünk egymáshoz? Hogyan lesz az Én-ből Mi?
2. Céljaink, amelyek mozgatnak: Közös céljaink. Miért vagyunk együtt, mit akarunk elérni?
3. Tevékenységeink: Mit teszünk, hogy közös céljainkat elérjük? Mivel töltjük meg a Mi életünket?
4. Működés: Cselekvési minták. Önszerveződés, vezetésátadás, utánpótlás. Milyen elvek mozgatnak?