Újabb mentortalálkozó

Az évek során megfogalmazódott bennünk: elengedhetetlen, hogy az önkéntes koordinátori csapat mellett mentorok kísérjék az önkéntesek munkáját.

A mentor kollégák részt vettek egy képzésen, és azóta évente egy alkalommal egy régiós találkozó keretén belül lehetőségük van átbeszélni az önkéntesekkel való munkájuk során szerzett tapasztalataikat, nehézségeiket és elért sikereiket egyaránt. Június 7-én sem volt ez másként. Ezúttal Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban került sor erre a találkozóra.

A program első részében visszatekintettünk az elmúlt év nehézségeire és sikereire, majd aktuális témák megbeszélésével folytattuk, aztán közös évtervezéssel zártuk. Ezt követte egy Rácz Csaba tréner által vezetett kommunikációs téma feldolgozása, amelynek keretében szerepjátékokba helyezkedve, különböző szituációkban gyakorolhattuk, hogyan lehet és kell pozitívan és építően visszajelzést adni.

Bízunk benne, hogy ez alkalommal is tudtunk valami újat, hasznosat nyújtani a résztvevőknek, amelyet a későbbiekben beépíthetnek munkatársaikkal és az önkéntesekkel való munkájukba.

A rendezvény nem valósulhatott volna meg a Bethlen Gábort Alap támogatása nélkül. Hálás köszönet érte!