Újabb szemétszedés az Ozsdolai Kishilibben

Október 10-én, hétfőn újabb szemétszedésre gyűltek össze a roma fiatalok, hogy tisztábbá, szebbé tegyék lakókörnyezetüket. A United Networks projekt keretében a helyi közösségfejlesztőkként második alkalommal szerveztük meg takarítási akciónkat: míg először az egész közösséget próbáltunk megszólítani, ezúttal kimondottan csak fiatalokat és gyerekeket céloztunk meg, akik közül 20-an vettek részt a tevékenységen. A fiatalokkal a megbeszélt időpontban a Kishilib központjában, a Porondon találkoztunk.

Kiscsoportokba szerveződve néhány óra alatt 10 nagy zsák hulladékot sikerült összegyűjteni a telep utcáiból és a patakok medreiből, amit a Polgármesteri Hivatal jóvoltából sikerült elszállítani.

A csoportokat különböző területekre osztottuk be, így a Kishilib összes utcáján végigmentünk és megtisztitottuk a szeméttől. Azon túl, hogy a fiatalok aktívan részt vettek a szervezett takarításon, célunk az volt, hogy neveljük és felvilágosítsuk őket arról, milyen következményei lesznek, ha az utcára dobálják a szemetet.

Következtetésként elmondhatjuk, hogy sikeres volt az akciónk, hiszen a fiatalokkal viszonylag rövid idő alatt hatékonyan tudtunk dolgozni.

(Péter Szabolcs)