Újabb támogatócsoport indul Marosvásárhelyen demens betegek hozzátartozói számára

 

A marosvásárhelyi Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központja november 15-én újabb támogatócsoportot indít olyan személyek számára, akik demenciával élő hozzátartozókat gondoznak.

A csoportfoglalkozásokat Cosma István klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, mentálhigiénés szakember és Szigyártó Adrienn pszichológus, szupervízióköteles család-pszichoterapeuta vezetik.

A beszélgetések során olyan témákat érintenek, mint a demencia mélyebb megértése; a betegség és a családi rendszer; a maradandó én fogalmának tisztázása; gondozási stílusok; kommunikáció; a család segítő és támogató szerepe; a gondozók, családtagok mentálhigiénéje. A két szakember a csoport által javasolt témákat és igényeket is figyelembe veszi.

A foglalkozássorozat 11 alkalomból tevődik össze, amelyek heti rendszerességgel zajlanak majd online térben, vagy a marosvásárhelyi Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjában, a Mărăști utca 13. szám alatt a járványügyi határozatok függvényében és az óvintézkedések betartásával. Az egyes alkalmak időpontjait a csoport tagjainak igényeihez igazítják.

A részvételi díj 20 lej/alkalom, amellyel a jelentkezők a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának programjaihoz járulnak hozzá.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, mivel a helyek száma korlátozott (minimum 8, maximum 12 személy). Érdeklődni, jelentkezni Szigyártó Adrienn csoportvezetőnél lehet 8 és 16 óra között: 0265 213 509, 0741 258 194 [email protected].

A foglalkozásokat a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság támogatja.

Orbán Júlia

Kapcsolódó írás: https://caritas-ab.ro/online-tamogatocsoport-demenciaval-eloket-apolok-szamara/