Újra itt van a nagy csapat…

Szeptember 2.-tól sűrűbben nyikorgott a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztató Központjának hatalmas kapuja, jelezve az új „tanév” kezdetét.

Hangoskodó, pajkosan nevetgélő nénik, bácsik töltötték meg ismét élettel a még vakációs hangulatban szunyókáló épületet. Egyszer-csak hirtelen kiáltás hallatszott: „Nézzétek ezt a szőnyeget! Ez kacag! Kacag a szőnyeg!”- ujjongott az egyik tornásznéni a vidám színű új szőnyeg láttán. „Már nagyon hiányoztatok. Ha nem hívtatok volna fel múlthéten, ma úgyis bejöttem volna, mert nagyon kívántam már látni a társaságot.”- mondja kacsintva Marika néni.

Bizonytalan tekintet keres kapaszkodót a központ irodájában és kérdi félénken, hogy „…jó helyen járok-e? Ez a Caritas? mert az előbb azt hittem, hogy betévedtem valakinek a konyhájába…”. Bizonyára egy új érdeklődő, akit a szomszédasszonya irányíthatott hozzánk… Emberek. Mind-mind emberek, régiek és újak, olyanok, akik mernek időt szakítani arra, hogy boldogok legyenek és minden feladatra lehetőségként tekintsenek. Lehetőség az ismerkedésre, a kapcsolatépítésre, a gondok megfelezésére és az öröm megsokszorozására. Mert tudják, hogy az idő az életük és ahogy napjaikat töltik, úgy töltik az életüket is.

A tizedik születésnapját megünnepelni készülő Teréz Anya Központ sokoldalú programjaival számtalan lehetőséget kínál mindezen álmodni merő nyugdíjasoknak. Mert ha álmodunk, akkor kortalanokká válunk. Az újdonságokra nyitott szép korúakat változatos csoporttevékenységek várják: gyógytorna, német és angol nyelvtanfolyamok különböző szinteken, számítógépes kurzus, kézműves foglalkozás, klubtevékenységek (társasjáték, filmnézés, előadások különféle témakörökben, stb.), kirándulások, kulturális programok, közös ünneplések, egészséges életmódra rávilágító foglalkozások. Mindezek nem tesznek mást, minthogy sokszínű köntösbe bújtatják a lényeget: felfedezni, hogy kortól függetlenül vidámak lehetünk, értékesek és szerethetőek vagyunk.

  • Telefonszámaink: 0265-213 509 / 0741-258 194

(Ceu Csilla)