Ünnep a Szent Erzsébet Öregotthonban

„Szent Erzsébet asszony életéről, emlékezzünk sok jó tételéről”. E mottó jegyében ünnepelte több mint 250 személy a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban a védőszentje ünnepét

A homíliát Csiszér Imre segédlelkész mondta, aki 1999–2000 között gyakorlati éves kispapként félévet az idősek ellátásában tevékenykedett. Tízéves távlatban így emlékszik vissza: „jóságos öreg arcok, jó és barátságos munkaközösség, életem egyik legszebb időszaka volt”.
A búcsún résztvevő híveket Szent Erzsébet életfelfogásának követésére buzdította: tanuljuk meg és gyakoroljuk: Isten és ember szeretetét, a hűséget, a szegények, betegek, elhagyatottak segítését, az egymás iránti tiszteletet, alázatot.
Az időseken, hozzátartozóikon és az otthon munkatársain kívül a búcsún részt vettek a Gyulafehérvári Caritas, a gyergyószentmiklósi Ápoló-Gondozó Központ, valamint a Hargita Megyei Fogyatékosok Egyesületének munkatársai is.
A búcsús szentmisét követően családias hangulatban ebédelt idős, hozzátartozó, vendég és munkatárs egyaránt, akik az idősek és meghívottak alkotásaiból búcsús emléktárgyakat vásárolhattak. (Kiss Gabriella)