Ünnepeljünk együtt a betegek világnapján!

Február 11-én, a betegek világnapján a Gyulafehérvári Caritas Marosvásárhelyi Kirendeltsége, a Máltai Segélyszolgálat és a Keresztelő Szent János plébánia ünnepséget szervez a betegeknek.

Az ünnepségre a marosvásárhelyi Deus Providebit Házban kerül sor február 11-én 11 és 15 óra között (Rózsák terek 61 szám). A szervezezők szeretettel meghívják mindazokat, akik betegségük ellenére ki szeretnének mozdulni otthonukból és egy pár órát kellemesen szeretnének eltölteni. A szervezők szükség szerint szállítást is biztosítanak a betegeknek.

A programból: kerekasztal-beszélgetés betegekkel és gyógyultakkal, kulturális műsor, agapé.

Jelentkezni és érdeklődni a 0265-213 509-es telefonszámon lehet legkésőbb február 8-án 10 óráig.

A betegek világnapját II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11-én ünneplik. 1858-ban a franciaországi Lourdes-ban, egy sziklabarlangban ezen a napon jelent meg a Szűz Mária Soubirous Bernadettnek, majd itt csodatevő forrás fakadt. Lourdes-ba évente több mint félmillióan zarándokolnak el és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”