Ünnepi hangolódás

Advent első vasárnapjához közeledve sokakban felébred az ünnepi hangulat, és elkezdenek készülődni. Az elkövetkezendő négy hét alkalmat teremt arra, hogy lélekben felkészüljünk, a hétről hétre meggyújtott gyertyák fénye átjárjon, és megújítson.

Családias hangulat

A Gyulafehérvári Caritas csíksomlyói csapata és a Jakab Antal Tanulmányi Ház közösen kezdte meg a készülődést egy közös adventi koszorú készítéssel.  Segítségek is érkeztek, a csíksomlyói Szent Péter és Pál plébánia hívei, hittanosai és ministránsai. Mintegy negyven darab koszorú készült, amelyeken majd egyedülálló idős személyek gyújthatják meg a gyertyákat vasárnapról vasárnapra, illetve ˝ intézmények között is megtalálhatóak lesznek ezek a közös, caritasos lelkülettel készített adventi koszorúk. Egy nagyobb koszorú is elkészült, amely a Jakab Antal Tanulmányi Ház éttermének a bejárata előtt lett elhelyezve. Ezen koszorú gyertyáit szombatonként, adventi vasárnapok előestéjén ünnepélyes gyertyagyújtás keretében fogjuk meggyújtani. Öröm volt látni és érezni ezt a családias hangulatot, amely a koszorúkészítés délutánján felfedezhető volt. ˝ – mondta Kádár Viktor kispap, a tevékenység kezdeményezője.

Szorgos kezek

A Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központba járó fogyatékkal élő fiatalok, mint minden évben, idén is szorgosan készítik a kézműves termékeket karácsonyra. ˝A fiatalok varrnak, kötnek, kosarat fonnak. Próbáljuk megkeresni, hogy melyik az a terület, ahol saját képességeiknek megfelelően kibontakozhatnak, ami hosszú távon is fenntartja az érdeklődésüket. Az a tapasztalat, hogy nagyon szeretik a sokszínűséget, ezért a varrás az egyik ilyen jellegű tevékenység. Lassúbb, színesebb, sokrétűbb és könnyen elvégezhető. Elcsendesít.˝ – fogalmazott Vécsey Hajnal Melinda gyógypedagógus.

A szívvel-lélekkel készült tárgyak között megtalálhatóak képeslapok, filcből készült figurák, szaloncukrok hangulatos anyagból és egyéb dísztárgyak. Az alkotások személyesen is megcsodálhatóak a központ előterében, illetve meg is lehet vásárolni őket.

György Mária Angéla