Ünnepi hangulat Székelyudvarhelyen – Caritas Karácsony

Ünnepi hangulat költözött a Budvár utcai nappali foglalkoztató központba. Ének, vers, csengő és gitár hangjától volt hangos a központ. A Caritas Karácsony egy figyelemfelkeltő rendezvény, amellyel a Caritas tevékenységeire, ezeknek fontosságára és eredményeire hívtuk fel a közösség figyelmét.

A december 16-án zajló Caritas Karácsony elnevezésű program során a Caritas által műkődtetett szociális programok ellátottjai léptek fel Székelyudvarhelyen. Ez a karácsonyi közösségfejlesző esemény teret adott annak, hogy közösen ünnepelhessük tehetségünk és munkánk eredményét, valamint hogy még szélesebb körben megimertessük a Caritas Superar Kórusában éneklő gyermekek és Korai nevelés és fejlesztés programban résztvevő gyermekek tevékenységeit.

Az egynapos eseményre a Budvári nappali foglalkoztató központ gyerekei kis előadásokkal készültek, a Superar kórus pedig a város területén lépett fel, örömet szerezve az arrajáróknak. Száz gyermek vett részt a programon, akiknek többsége gazdaságilag és szociálisan hátrányos helyzetű roma közösségekből származik, így a fellépés, ennek előkészületei fejlesztő hatással bírtak személyes fejlődésükre és így a közösségük számára is.

A fellépésekkel egyszerre zajlott a Budvár nappai fogalkoztató központban az „Emberek az emberekért” című érzékenyítő fotókiállítás, amely szintén a Caritas tevékenységét mutatja be arcokon és embereken keresztül. A kiállítást az eseményen részt vevők csodálattal nézték, felismerve néhol az ismerős arcokat, így elérve célját, hogy bemutassa a cselekvő szeretet hatását az emberek életére.

A kiállítás egész decemberben látogatható a nappali foglalkoztató központban.

 

Az eseménysorozatot a Communitás Alapítvány támogatta.