Ünnepre hangolódva

A közelgő adventi időszakra hangolódva a csíkcsicsói Fehér Őszirózsák időscsoportja hetekkel ezelőtt megkezdte a készülődést: örökzöld ágakból fontak koszorúkat, majd gyertyával, fenyőtobozzal és masnival díszitették fel.

És ha már volt portéka, úgy gondolták szeretnének másoknak is örömet szerezni. A vasárnapi szentmisék után az érdeklődők megvásárolhatták tőlük a koszorúkat, hogy otthonaikban, vasárnapról vasárnapra reményt vigyen a pislákoló gyertyaláng. A csíkszeredai Harmopan pékség húsz darab koszorút vásárolt meg, amelyek az üzleteikben kaptak helyet. Az időscsoport az átadásra egy rövid ünnepélyes műsorral készült, a pékség munkatársai meghatódva, könnyekkel a szemükben élték meg a pillanatot.

A jó hangulatban telt munkának meg is lett az eredménye: a gyönyörű alkotások mellett, a Gyulafehérvári Caritas munkatársai és az időscsoport tagjai közelebb kerültek egymáshoz. „Felemelő érzés volt látni, hogy érdemes volt együtt dolgozni és a közös munkának ilyen nagyszerű eredménye született” – fogalmazott a Caritas munkatársa, Erőss Mária.

       

Kapcsolódó:
A projekt honlapja >>>BŐVEBBEN
Közösségi és szolgáltató központ épül Csíkcsicsóban >>>BŐVEBBEN
Szolgáltató központ lesz az egykori, lerobbant munkásszálló helyén >>>BŐVEBBEN