Út önmagunk felé

A 2022-es év harmadik Összefűző képzése november 4–6. között zajlott Szovátán. Összesen huszonnyolc résztvevő volt jelen a programon, akik különböző településekről érkeztek. A képzés témája A játék szerepe, avagy kulcsa az önismerethez volt, amelyhez különböző programok által sikerült közelebb kerülnünk.

Pénteken, a megérkezés és a regisztráció után, rögtön csapatösszerázó programmal indítottuk el a hétvégénket, amelynek során kicsit elgondolkodhattunk magunkon: hogyan működünk egy-egy helyzetben, milyen a személyiségünk, milyen típusú emberek is vagyunk valójában. A program után, este, volt lehetőség wellnessezni, társasjátékozni, sétálni vagy esetleg filmet nézni aszerint, hogy kinek melyik program volt komfortos.

Másnap, reggeli után, az Outward Bound trénereivel Kulcs az önismerethez témakörben zajlott a tevékenység. Egy túrával kezdtük a programot, ami különböző csapat-, illetve társasfeladatokkal megtűzdelve több órás séta volt az erdőben. Az Outward Bound tábor területére megérkezve különböző csapatos, ügyességi feladatokat kellett teljesítenünk, illetve megtanultuk azt is, hogyan kell mászni, a társainkat biztosítani mászás közben, illetve, hogy mennyire fontos is a kommunikáció és egymás támogatása egy csapatban elvégzendő feladat során. A programok végére besötétedett, így lámpákat kapcsolva, egymásra figyelve jutottunk vissza a tábor területéről a szállásunkra. Ott, a vacsora után ismét szabad volt az esti program kiválasztása.

Másnap, reggeli után volt a hétvége kiértékelése, feladatok lezárása, majd pedig mosolyogva és ölelkezve búcsúztunk el egymástól. Személy szerint nekem ez az Összefűző egy pozitív élmény volt, ugyanis a programok nagyon témához illettek és szórakoztatóak voltak. Jó tapasztalat volt számomra, mindemellett megismerhettem új embereket is, akikkel – azt hiszem – fogjuk még keresztezni egymás útjait Caritason kívül, vagy pedig épp a következő Összefűzőn. Visszagondolva, úgy érzem, kár lett volna kihagyni ezt a képzést, ugyanis nagyon sokat tanultam az élet több területére vonatkozóan is. Köszönöm a Caritasnak a lehetőséget, ez egy igazi élmény volt számomra.

Bogyó Boróka,
Önkéntes

Köszönjük a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Bethlen Gábor Alap támogatását. 

Galéria