Válaszd az életet!

A Gyulafehérvári Caritas családsegítő szolgálata a droghasználat megelőzése érdekében

A Caritas családsegítő szolgálatának gyergyószentmiklósi munkatársai részt vettek a szeptember 25–27. között megszervezett Válaszd az életet! címet viselő rendezvényen, amelynek a gyergyószentmiklósi galéria adott otthont
A rendezvény célja a szenvedélydrogok (kábítószerek, alkohol, dohány stb.) veszélyeinek az ismertetése volt fiataloknak és fiatalokkal foglalkozó szakembereknek előadások, filmek, beszélgetések, csoportfoglalkozások, plakátkiállítás keretében.
A Caritas társszervezőként volt jelen a rendezvényen állami és civil szervezetekkel való együttműködés eredményeként (Drog Megelőző Központ – Csíkszereda, Gyergyói Fiatal Fórum, Pro Art Galéria, Pro Cive Egyesület, Ora International).
A Caritas munkatársai csoporttevékenységeket szerveztek, amelyeken a résztvevők megoszthatták gondolataikat és érzéseiket a következő témákat illetően: alkoholra, cigarettára való rászokás; mikor lesz függő valaki?; a társaság meggyőző hatása; hogyan mondj „Nem”-et?
Több 14 és 35 év közötti diák, szakember és más érdeklődő vett részt a csoportbeszélgetéseken. Visszajelzésképpen az egyik résztvevő annak a felismerésének adott hangot, hogy milyen fontos tudatosan élni az életet. Jó lenne ezt a gondolatot minél több emberrel megéreztetni és arra törekedni, hogy ezt mi is intenzíven megéljük. Felelősek vagyunk önmagunkért és embertársainkért! (Bartalis Kinga)