Változások a szervezet élén

A Gyulafehérvári Caritas igazgatói munkakörét dr. Márton András orvos tölti be, a Caritas egyházi felelőse pedig ft. Máté Róbert lesz

2007. augusztus elsejétől a Gyulafehérvári Caritas igazgatói munkakörét dr. Márton András orvos tölti be, a Caritas egyházi felelőse pedig ft. Máté Róbert lesz. Szász János, a Caritas leköszönő igazgatója a gyulafehérvéri érsekség gazdasági igazgatói szerepkörét veszi át.
Dr. Jakubinyi György érsek felkérte Szász Jánost, aki 16 éven át volt a jelenleg mintegy ötszáz alkalmazottal rendelkező karitatív szervezet vezetője, hogy vállalja el a gyulafehérvári főegyházmegye vagyonkezelői, gazdasági igazgatói munkakörét.

A Gyulafehérvári Caritas világi igazgatójának Jakubinyi érsek dr. Márton András orvost nevezte ki, aki 10 éve tevékenykedik a szervezetnél. A Gyulafehérvári Caritas spirituális vonaláért ezentúl Máté Róbert felel majd lelki igazgatói munkakörben, aki egyben a gyulafehérvári főegyházmegye szociális referense is lesz.
 
Márton András Marosvásárhelyen született 1967. március 19-én. 1993-ban szerzett orvosi oklevelet a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi karán, majd 1997-ben általános szakorvosi fokozatot ért el. 1997-től a Gyulafehérvári Caritas otthoni gondozási programjának vezetője, 2005-től az Európai Caritas otthoni gondozási munkacsoportjának koordinátora.
Máté Róbert Brassóban született 1971. december 23-án. Teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolán végezte, 1996-ban szentelték pappá. 1999–2002 között a freiburgi Albert Ludwigs Egyetemen posztgraduális tanulmányokat folytatott Caritas és kommunió témában. 2002–2007 között a freiburgi egyetem doktorandusza. Kutatási területe: A kommunió mint létvalóság és következményei a Caritas életére és gyakorlati megvalósítására.