Van még hely az asztal mellett

Népes, nevető asztaltársaság, jóízű csevegés, menümustra, mert ki-ki kedvére választhat az ételkínálatból. Van, aki széket kér, van, aki ülőalkalmatossággal érkezik. Elektromos és „kézi meghajtású” kerekesszékek sorakoznak, van járókeret és mankó is. A Caritas Fogyatékkal élő felnőttek nappali foglalkoztatójába járók és a Mozgó Sérültek Egyesületének tagjai találkoztak a Gyergyói Pisztrángos vendéglátó nyári kertjében.

Kozma Albert ötlete szülte az együttlétet, aki az előbbi csapat tagja, az utóbbinak pedig vezetője, és hisz abban, hogy a korlátok ellenére is mozogni, találkozni jó. Az együttlétre meghívást kaptak a Caritas-munkatársak is, akik tevékenysége a nappali foglalkoztatóhoz kötődik, így a színes társaság sorban mutatkozott be egymásnak. Beszéltek a nehézségekről, de nem maradtak ki az örömök sem, gyűjtötték az élményeket és erőt, hogy máskor is kedvük legyen felkelni az ágyból, kimozdulni az otthonukból. Jó példával szolgáltak ők, derűvel szólva arról, amit sokan csak borúsnak tudnak látni. A találkozás erőt adó lehet annak, aki részt kér belőle, mert van még hely az asztal mellett, az egyesület tagjai szívesen látják körükben az akadályozottsággal élőket, segítenek jobbá tenni a hétköznapokat.

Balázs Katalin