Varázsoljuk színessé együtt a szegény gyerekek nyarát!

Június 1-jétől indul a a Gyulafehérvári Caritas és a Harmopan közösségi kampánya!

Különleges kampánnyal kezdődik a nyár a szegény gyerekek számára Hargita megyében. A Gyulafehérvári Caritas és a Harmopan malom- és pékipari vállalat közösségi kampányt szervez június-júliusban a szegény gyerekek táboroztatásáért. A Harmopan az eladott péktermékek után a bevétel 2%-ával támogatja a Gyulafehérvári Caritas gyermektáboroztató programját.
A Caritas Családsegítő Szolgálata több mint 500 gyerek számára szervez táborokat augusztus és szeptember folyamán. 
A nyári karaván alkalmával múlt évben több mint 30 vidéki helységből származó gyerekhez jutott el a vakációs program, amelyet nemcsak szórakoztató tartalommal készítettek elő, hanem nevelő jellegű foglalkozásokkal is. Délelőttönként a gyerekek vidám, szórakoztató ismerkedéssel kezdték a napot, majd kiscsoportos foglalkozások keretében különböző témákról beszélgettek. Később kincses szigetekre hívták a gyerekeket, ahol megmutathatták ügyességüket és megtalálhatták az elrejtett kincseket. A cuki, az aranytojás, az együttműködés, a Nagy Ho-Ho-horgász, a fürge lábak, valamint a vadvizek szigete mind-mind felejthetetlen élményt nyújtottak az oda ellátogató gyerekeknek.
A közösségi kampány által a Harmopan azokat a gyerekeket szeretné támogatni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és nincs alkalmuk igazán örülni a nyári vakációnak.
„Nagyon fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás. Több éve támogatunk különféle rendezvényeket Hargita megyében, de ennek a kampánynak az egyik üzenete az, hogy mindannyian felelősek vagyunk közösségünkért. Hiszem, hogy nemcsak a bevétel 2%-át adjuk, hanem igazi élményekkel is megajándékozzuk a szegény gyerekeket” – nyilatkozta Ugrai Orsolya, a Harmopan marketing menedzsere.
 
„A közösségi kampány által a Családsegítő Szolgálat nem csak széleskörű tevékenységeket, hanem a gyerekek étkeztetését is biztosíthatja. Ugyancsak ezáltal, reméljük, hogy több nehéz sorsú, vidéki gyereket vihetünk majd táboroztatni” – véli Vargyas-Moni Gabriella, programkoordinátor.

A közösségi kampány júliusban ér véget, és sikerességétől függ majd az, mennyire tudtuk együtt színessé varázsolni a szegény gyerekek nyarát.