Vegyél részt te is az őrkői kalákában!

Rendhagyó, de hagyományt teremtő kalákát szervez a Gyulafehérvári Caritas több állami és civil szervezettel közösen a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben szeptember 29–október 5. között az Erste Alapítvány és Erste Bank kezdeményezésére.

A kaláka célja hogy helyi összefogással olyan munkálatokat valósítsunk meg a sepsiszentgyörgyi őrkői roma közösségben a közösség tagjaival közösen, amely az egész közösség hasznára válik hosszú távon. Célunk, hogy a munkálatokba minél több, főleg helyi érdekeltségű szervezet, intézmény és vállalkozás kapcsolódjon be, legyen szó kétkezi munkáról vagy anyagi támogatásról. Ugyanakkor a helyi roma közösség tagjai is részt vesznek a kalákában.

Az egyhetes kaláka alatt a következő munkálatokat fogjuk kivitelezni:
• A meglévő 3 köztéri vízcsap modernizálása, kibővítése. Ugyanakkor, ahol arra lehetőség van, megszépítjük a köztéri vízcsap környékét is, kis tereket alakítunk ki zöld övezettel, pihenőhellyel.
A közösségi ház felújítása, megszépítése (meszelés, ablak-, ajtó- és kerítésfestés, udvarrendezés, más kisebb munkálatok).
A Néri Szent Fülöp Iskola felújítása, megszépítése (külső meszelés, ablak-, ajtó- és kerítésfestés, udvarrendezés).
• A közösségi ház mellett játszóteret alakítunk ki a roma gyerekek számára.

credit line: www.fabianweiss.comAhhoz azonban, hogy mindezt megvalósíthassuk, mintegy 50-60 önkéntes segítségére lenne szükségünk. Az önkéntesek a szakmai munkákat végző szakemberek mellett a közepes és könnyű, szaktudást nem igénylő fizikai munkákat végzik (tereprendezés, meszelés, festés, stb.)

A kaláka tervezett napi programja:
8:45 Gyülekező
9:00-14:00 Délelőtti munkaprogram
14:00-15:00 Közös ebéd
15:00-19:00 Délutáni munkaprogram
19:00 Közös uzsonna
20:00 Esti közösségi program

Amennyiben a kaláka felkeltette az érdeklődésedet, és néhány napon keresztül, 4-5 órát rá tudnál szánni, kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot itt, és juttasd el a Caritas székhelyére (Kós Károly u. 11. sz), vagy küldd el a [email protected] email-címre szeptember 24-ig.

Várunk a 2012-es őrkői kalákába! Reméljük, hogy találkozunk!