Végzős diákok tanulmányi kiránduláson

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

A marosvásárhelyi Ion Vlasiu Szakképző Líceum végzős diákjai egy tanulmányi kiránduláson vettek részt Csíkszeredában, december 16-án, amelyet a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába projektje tett lehetővé. Az utazás élménybeszámolója alább olvasható Bojoievschi Éva és Székely Áron mentorok tollából.

Első megállónk a Hargita Megyei Kulturális Központ volt, ahol Ferencz Angéla igazgatónő bemutatta az intézmény tevékenységeit. Megtudhattuk, hogy a Központ ápolja, támogatja a hagyományőrző tevékenységeket, és védi örökségünk kincseit. A fiatalok információt szerezhettek arról, hogy milyen szakemberek dolgoznak a Központban, és észrevettük, hogy a fotós szakma sokuk figyelmét fölkeltette. Emellett megismerkedhettek a kulturális szféra önkénteskedési lehetőségeivel is.

 Utunk második állomása a Vámszer Géza Művészeti Népiskola volt. Itt Sándor Árpád igazgató úr fogadott, bemutatta az iskola céljait és tevékenységeit, körbevezetett, és a tanórák menetébe is betekintést engedett. Az oktatók – akik közül találkoztunk fafaragóval, zongoratanárral és hegedűtanárral is – nemcsak a szakmájukat mutatták be, hanem a pályatörténetükről is meséltek. Elmondták sikereiket, de megküzdéseiket is. A fafaragó mester tanácsokat is adott az asztalos szakon tanuló diákjainknak arról, hogy miként egészíthetik ki szaktudásukat.

 A nap végén kiértékelőt tartottunk. A tanulók arra a következtetésre jutottak, hogy nem kell feladni az álmokat, és soha nem késő tenni a céljaikért.

Kapcsolódó írások:
Közösség, kapcsolat, gyógyító találkozás >>> BŐVEBBEN
Így tükrözte a víz az arcot >>> BŐVEBBEN
Szititúrázók >>> BŐVEBBEN

Rólunk mondták:
Az iskolaelhagyás ellen küzd a Caritas >>> BŐVEBBEN

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Galéria