Véradással egybekötött jótékonysági akcióra hívnak

 

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) idén is megszervezi a Legyél te is hős! elnevezésű véradó és karitatív kampányukat. Az akcióra november 7 és 11 között kerül sor, ahol a véradás mellett, az ezért járó összeg felajánlásával, a tavalyi évhez hasonlóan a Gyulafehérvári Caritas Meleg ebédet időseknek elnevezésű programját támogathatják az adakozók. A tavalyi akció során több mint száz személy vett részt, amelynek eredményeként 288 volt azon betegek száma, akiknek segíthettek, illetve 440 meleg ebéd került a környékbeli idős személyek asztalára. Csatlakozhat a véradással egybekötött jótékonysági akcióhoz naponta 8-12 óra között, a csíkszeredai vérközpontban (Lendület sétány, 1 szám).

Mivel az eddig véradásért járó ételjegyeket felváltotta a digitális kártyás rendszer, ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az adományozásra szánt összeget készpénzben vigyék magukkal, és tegyék a vérközpontban kihelyezett gyűjtőurnába. Ha online szeretné támogatni Meleg ebédet időseknek elnevezésű programunkat, ITT megteheti!

Tavaly ősszel indítottuk útjára Meleg étel időseknek elnevezésű adománygyűjtő kampányunkat, amelynek célja elsősorban az volt, hogy idős, egyedülálló, hátrányos helyzetű időseknek meleg ebédet biztosítsunk, valamint az étel elkészítésében segédkező fogyatékkal élő kollégáink megtarthassák munkahelyüket. A Jakab Antal Ház konyháján jelenleg állami támogatásból 520 kisnyugdíjas számára készül kétfogásos meleg ebéd, amelyet házhoz szállítanak számukra. A kétfogásos napi meleg ebédet 18 lejből sikerül összeállítani.

Kapcsolódó írások:

Meleg étel jólélekkel >>> BŐVEBBEN
Erzsi néni visszaforgatná az idő kerekét >>> BŐVEBBEN
„Ennyi kényelmet öregségemre én es kaptam” >>> BŐVEBBEN
„Tömegben jobb íze van mindennek” >>> BŐVEBBEN
„Aki interjút ad, az nagy ember” >>> BŐVEBBEN
Magány, avagy az égve maradt a lámpa >>> BŐVEBBEN
Szavak mögött rejtőző hála >>> BŐVEBBEN
„Finomabb az étel, ha nagy fazakba fő” >>> BŐVEBBEN
Hálás az, aki soha semmihez közel se fért >>> BŐVEBBEN
„Valóban higgyenek, erőssen bízzanak!” >>> BŐVEBBEN
„Az öregember olyan, ha valamit kap, megörvend neki” >>> BŐVEBBEN
Lórika ételosztó körútra készül >>> BŐVEBBEN
Több mint ötvennyolcezer lej érkezett adományba meleg ebédre >>> BŐVEBBEN