Vidám idősek

Marosszentgyörgyön lassan 5 éve működik az idősek csoportja, a Vidám csoport, mely alakulásában és fennmaradásában nagy szerepet vállal a Gyulafehérvári Caritas – Maros megyei Családsegítő Szolgálat és a helyi önkormányzat.

A név nem véletlen, nagyon is illik a csoportra, ugyanis tagjai minden kedden összegyűlnek és bebizonyítják, hogy idős korban is van okunk a vidámságra, sőt…

Rendszerint minden kedden meghatározott tematikus alkalmaink vannak, mint pl. előadások időskori témákban, fejlesztő foglalkozások (memória, figyelem, közösségfejlesztő gyakorlatok), születésnapok megünneplése, torna (a testi – lelki egyensúly megtartása, fejlesztése).

Ünnepi időszakba léptünk, a megszokotthoz képest többször is ünnepeltünk, ugyanis márciusban búcsúztattuk a telet, vagyis farsangoltunk és megünnepeltünk a nőket, kis csoportunk nagyobb hányadát.

A farsangi mulattságot megelőzően kézműves foglalkozás keretén belül elkészítettük a farsangi maszkokat. Az ünnep eljöttével nagy lelkesedéssel érkeztek a csoport tagjai, ünnepi asztalunk hamarosan megtelt az általuk készített farsangi fánkkal, kaláccsal, pánkóval.

Meghívott marosszentgyörgyi vendégeink is voltak, akik a hangulatért voltak felelősek. Orbán Balázs és Vas Lajos Balázs citerázással adták meg az alkalom fénypontját.

Nőnapi ünneplésünk alkalmával a csoport számára meglepetés vendéget köszönthettünk: Sófalvi Szabolcsot Marosszentgyörgy polgármesterét, aki a virág mellett segítőjével, Kovács Lászlóval (harmonika) hegedült és saját költési dalszöveggel ajándékozta meg a Vidám csoport női tagjait.

A kellemes meglepetést követően a hölgyek megfogalmazhatták saját maguk számára a nőnapi kívánságot, melyet egy kivágott papírvirágra írhattak rá. Szirmait behajtogatva, majd vízbe téve nyíltak ki a virágok és teljesültek a kívánságok.

A marosszentgyörgyi napokra is sok meglepetéssel készül a csapat.

(Bartis Kinga)