Vidámság és életerő – Szépkorúak V. találkozója

2013. május 14-én a Nyárádremetei Művelődési Otthonban találkozott és ünnepelt együtt közel 160 idős személy, a Gyulafehérvári Caritas munkatársai által szervezett immár ötödik Szépkorúak Találkozóján.

A házigazda nyárádremetei csapat díszített teremben, terített asztallal és széles mosollyal fogadta a népes vendégsereget. Köllő Gábor remetei plébános és Varga Sándor nyárádszentmártoni unitárius lelkész köszöntőjével vette kezdetét az esemény.

Mindenki büszkén hordta kitűzőjét, különböző színű sálakkal jelezték, hogy melyik csapathoz tartoznak. A mosoly, a találkozás öröme azonban egységes volt.

A megnyitó alapozta meg a nap hangulatát, minden csoport egy-egy vidám dallal mutatkozott be és köszöntötte társait.

90 év után is lehet vidám és az ember, külön tapsot érdemeltek és érdemelnek!

A szünetben felcsendülő zeneszóra néhányan jókedvűen táncra perdültek.

Pihentek a lábak, finom kávé illat terjedt, Dr. Berczes Judit Az egészség megtartása idős korban címmel tartott előadást a jókedvű szünetet követően. Rengeteg hasznos gyakorlati tanács elhangzott.

Az ebéd előtt, Béla bácsi néhány humoros és igencsak fiatalos észrevétellel egészítette ki az előző programpontot.

A finom ebéd után erőre kapva, szinte mindenki a parkettet koptatta, vidáman táncolva.

A délutáni órákban se lehetett unatkozni, hiszen Derzsi Gyopár mesével, Lénárd Laura népdalokkal szórakoztatta a közönséget. Továbbá egy csodálatos produkcióval nyűgözte le a résztvevőket a Khelipe tánccsoport és a Nyárádremetei Néptánccsoport is bemutatkozott vidám kis műsorával.

Köszönjük a támogatást a szovátai Szántó – Fülöp Pékségnek, a vármezei Halászcsárdának, illetve Nyárádremete, Szováta, Erdőszentgyörgy, Havad-, Gyulakuta, Székelyvécke, Balavásár, Marosszentgyörgy, Szentpál önkormányzatainak.