Vidámság, öröm, felszabadultság

Vidámság, öröm, felszabadultság – dolgok, amelyeket egyszerűen is visszacsempészhetünk az idősek mindennapjaiba. Ez a gondolat fogalmazódott meg bennem tegnap délelőtt, amint hallgattam ahogy a csíkszeredai időscsoport tagjai Miklós Emőke és Császár Szabolcs, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tagjai irányításával népdalokat énekelnek. A különleges csütörtöki napra – amely nem a megszokott tornával kezdődött majd kézműveskedéssel, társasjátékozással, kötetlen beszélgetéssel folytatódott – a csíksomlyói nappali foglalkoztató központ tagjai is ellátogattak.

A jelenlévőket Madarász Attila, a csobotfalvi Szent Péter és Pál-plébániatemplom új kihelyezett plébánosa köszöntötte, áldását adva az időscsoport tagjaira és a foglalkozásokat vezető kolléganőkre.

Mit tegyünk kánikula idején, mennyi vizet fogyasszunk, hogyan előzzük meg a kiszáradást, illetve, ha már baj van, mi a teendőnk? – dr. Győrffy Éva járta körbe az aktuális témakört és válaszolta meg a felmerülő kérdéseket.

Olyan jó volt ez a mai – hallottam, amint egy néni a buszra igyekezve köszönetképpen a kolléganőm fülébe súgta egy gyors ölelés kíséretében.

György Mária Angéla