VIII. Szépkorúak találkozója

Komoly hagyománnyá nőtte ki magát a Maros megyei Családsegítő szolgálat által az előző években is megszervezett Szépkorúak találkozója, így idén, a VIII. alkalommal megszervezett találkozón már közel 170 szépkorú személy vett részt ezen ünnepélyes napon. A résztvevő idősek mind a Családsegítő szolgálat tevékenységeinek résztvevői is. Május 3-án a rendezvénynek ezúttal Szováta adott otthont, ahova Maros megye tíz településéről érkezett tíz csoport: a marosszentgyörgyi Vidám Csoport, a nyárádremetei Kitartás-csoport, a szovátai Szeretet-csoport, az erdőszentgyörgyi Naplemente-csoport, a bözödi Szeretet-csoport, a gyulakuti Reménység-csoport, a székelyvéckei Barátság-csoport, a havadi Holdfény-csoport, a szentdemeteri csoport és a kerelőszentpáli Hóvirág-csoport.

A megnyitó során a Caritas munkatársak köszöntője mellett Bajkó Norbert szovátai római katolikus segédlelkész üdvözölte az ünneplő szépkorúakat, aki kiemelte: az élet eseményeinek a fénypontjai az idős személyek. Azok, akik már nagyon sok évet a hátuk mögött hagytak, akik sok nehézséget, aggódást és problémát éltek meg a mindennapokban, nevelték gyermekeiket, unokáikat, vigyáztak dédunokáikra. Ők gyémántok, azok a gyémántok, melyek tudják: nem volt mindig a legkönnyebb az élet, de érdemes volt kitartani, érdemes volt élni. És tudják azt is, hogy a szerettek elvesztése és a betegségek mellett az időskor hozhat meglepetéseket is, szép emlékeket. Ezért kell mindig maga mellett tartani a hitet, a reményt és a szeretetet.

Az imát és a csoportok bemutatkozását követően az ebédig mulatság zajlott, táncra perdült több idősödő is, felhőtlenül szórakozva és ünnepelve a napot, mely róluk szólt. Ebéd után egy egészségügyi előadásban hívták fel az idősödők figyelmét a fizikai egészség megőrzésének érdekében szükséges erőfeszítésekre, ezután ismét következhetett a tánc és a mulatság. A nap tombolával zárult.

„Szentdemeterről jöttünk, és szeretünk jönni a találkozóra, mert sokan jönnek és sok embert ismerünk meg, olyanokat, akikkel másként, máshol nem találkoznánk. Több barátunk van távolabbi falvakból, és mindig olyan jó viszontlátni őket a találkozó alkalmával. Táncolunk, jól érezzük magunkat, s a nap végén hazamegyünk. Mit mondhatnék még? Egészsége legyen mindenkinek s örvendünk egymásnak.” – fogalmazta meg gondolatait az egyik szépkorú hölgy.

(Márton Kinga Izabella)

További fényképek a rendezvényről >>>