Visszatekintő a szovátai szépkorúak Szeretet-csoportjában

Egykori létrehozóját látta vendégül a legutóbbi találkozásakor a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által működtetett szovátai szépkorúak Szeretet-csoportja

Július 5-énGergely Orsolya szociális munkás köszöntötte a Domokos Kázmér Művelődési Ház kistermébe érkező nyugdíjasokat, és idézte fel a három évvel korábbi búcsú óta is eleven emlékeit a csoporttal kapcsolatban. Ugyanúgy szólt a nyugdíjasok himnusza, mint 2008 augusztusában, és ugyanúgy volt névsorolvasás most is, mint az első alkalommal. Számos csoporttag kicserélődött 2007. novembere óta, viszont így is sokan válaszoltak igennel most is az akkori, alapító csoporttagok közül.
Közösen összefoglaltuk a szépkorú-csoportok legfontosabb céljait, mozzanatait, a szépkorúaknak nyújtott szolgáltatások sokszínűségét (csoportos foglalkozások, tematikus ünnepek, szépkorúak világnapja, kirándulások, szépkorúak találkozói, illetve a tervezett Szépkorúak Tábora), miközben magától értetődően kerültek elő a fényképezőgépek, sőt a videokamera is.
Így a szovátai szépkorúak Szeretet-csoportjának tagjainak albuma remélhetőleg már a következő, augusztus másodiki találkozáskor új felvételekkel gazdagodhat. (Szabó Attila)