Visszatérő Föltámadás a földi tájakon

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata húsvéti tematikus programokat ajánlott fel idén is ellátottjainak Szovátán és térségében, hogy megtapasztalhassák az ünnep üzenetét.

A megközelítőleg 60 gyerek, fiatal és szépkorú számára szervezett alkalmakon lehetőség nyílt külső és belső környezetünket, lelkünket – szellemünket és otthonunkat ékesíteni – fényesíteni.

A Szovátai Szépkorúak Szeretet-csoportjában immár hetedik alkalommal készülődtünk közösen a feltámadás ünnepére, őket Bajkó Norbert segédlelkész mély üzenetet hordozó gondolatai kísérték át a nagy hétbe. Más településeken – Vármezőben, Nyárádremetén, majd Ilyésmezőben – a csoporttagok ollóval és ragasztóval is jelezték, hogy várják már a húsvétot. A vármezei Mosoly-GO Törpök kedvence a krepp-papírba bújtatott kartongurigából varázsolt nyuszika lett, az ilyésmezei Rosszcsontok az egyszer használatos pohárból mesterkedett tojástartónak és a képeslapnak egyaránt örültek, a Nyárádremetei Szépkorúak Kitartás-csoportja a húsvéti ágakra volt a legbüszkébb. Minden település és minden korosztály esetében óriási sikert aratott a tojásfestés

Ha József Attila is velünk tart a kézműves tevékenységeken, alighanem rólunk írja a Tavasz van! Gyönyörű! című versét („Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik Mezei szagokkal a tavaszi szél”), legtisztábban talán mégis Juhász Gyula sorai foglalják össze a megvalósult kis csodákat, a “váltig visszatérő Föltámadást a földi tájakon”.

Köszönet érte a szovátai és a nyárádremetei önkormányzatnak, a nyárádremetei Dr. Nyulas Ferenc Általános Iskolának, valamint önkénteseinknek.

(Szabó Attila)