Vonatozó nyugdíjasok felejtik az otthoni gondjaikat

Harmincöt idős jelenlétében zárta fennállásának negyedik évadát a Szovátai Szépkorúak Szeretet-csoportja

A 2007 novemberében a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által megalakított megtartó erejű közösség legutóbbi alkalma a visszatekintésre is alkalmat adott.
Több régebbi csoporttag helyeselte az ötletet, miszerint a következő találkozások egyikén (júliusban és augusztusban egy-egy alkalommal gyűl össze a csoport a Domokos Kázmér Művelődési Központban) Gergely Orsolya szociális munkás, pszichológus lesz a meghívottunk, aki annak idején megalapította és egy évig irányította a csoportot.
Az első csoporttagok közül sokan még most is minden kedden délután örömmel indulnak a megszokott terembe. Sokuk számára pedig a szokásosnál is hangulatosabban telt a június 14-én együtt töltött két óra: virággal, képeslappal és élőzenével köszöntöttük az ebben az időszakban név- és születésnapjukat ünneplő szovátai nyugdíjasokat.
Jókedv, móka, kacagás köszönt vissza az arcokról, amikor Jánoska Zoltán harmonikás hangulatteremtő képessége táncra is perdítette a kevésbé lábfájós szépkorúakat. Először keringőt jártak, majd pörgős néptáncot roptak, végül pedig a dinamikus csoport gőzerővel vonatozott bele a nyárba. Viszlát július ötödikén. (Szabó Attila)