XV. Caritas Önkéntes Tábor

Kedves táborozni vágyó barátunk!

Hasznos, építő jellegű, mégis szórakoztató nyári programot szeretnél? Nyitott vagy új kapcsolatok, barátságok kialakítására? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Tettre kész vagy? Akkor erről nem maradhatsz le!

A 2018-as as önkéntes táborunk mottója: „Közösen egy közösségért”. A főhadiszállás idén mesés környezetben, Kápolnásfalun, a szállás Homoródfürdőn lesz. A tábor ideje alatt a település vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen dolgozunk majd a falu, a közösség építése, szépítése érdekében.

A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:

  • Épületeken és köztereken való fizikai munka által: játszóterek és padok csiszolása és újrafestése, helyi intézményeknél tűzifa elrakása, udvar rendezése, tolókocsik és segédeszközök javítása, tereprendezés és felújítási munkálatok a patak mentén, a borvízforrásoknál, köztereken, stb.
  • Közösségépítő, szociális programok által: gyermekprogram és családi nap szervezése, idősek látogatása és portarendezés, tematikus programok időseknek, szabadidős és kulturális programok a helyi közösséggel, stb.
     

Melyek a legfontosabb tudnivalók az idei táborunk kapcsán?

Önkéntes táborunkra 2018. június 18 – 22. között kerül sor. A napi program 6 óra közösségi munkát foglal majd magába, amelyet kiscsoportokban fogunk végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységeken (családi nap, előadások, kézműves foglalkozások, kirándulás, táncház), este pedig szórakoztató programokon vehettek részt, közösen a helyiekkel.

A szálláshely Kápolásfalutól nem messze, Homoródfürdőn lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A két település közötti (Kápolnasfalu és Homoród) napi utazásokat is mi biztosítjuk, azonban a Kápolnásfaluba történő megérkezést és a tábor lejárta utáni hazautazást magatok kell megszervezzétek, az összeköttetések és utazás megszervezésében kérhettek segítséget a helyi önkéntes koordinátorotoktól.

Amennyiben szeretnél bekapcsolódni idén is közös kalandunkba, kérjük, töltsd ki a jelentkezési lapot május 30-ig, szerezd be az orvosi igazolást és a szülői beleegyezést (15-18 év közöttieknek!), majd juttasd el a legközelebbi önkéntes koordinátornak a részvételi díjjal együtt, legkésőbb június 4-ig.
A jelentkezéseket az űrlap kitöltésének és a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk, 80 főig.

Mi már nagyon várjuk a közös kalandozást!

Szeretettel,
Kápolnásfalu közössége és az önkéntes koordinátorok csapata

A jelentkezési lap kitöltéséhez és a további részletekért kattints IDE!