Kalandok a bábszínházban és a múzeumban

Kalandok és örömteli szórakozás jellemezte a szerdai napot azon erdőszentgyörgyi, bözödi, balavásári, gyulakuti és bordosi gyerekek számára, akik a Családsegítő programunk nappali központjaiba járnak. Az I-IV. osztályos tanulók bábszínházba és múzeumba látogathattak.

Elsőként az Ariel bábszínházba tódult be a 70 fős gyerektömeg, ahol A kis hableány mesét nézhették végig. A függöny felemelkedésével a zsivaj is megszűnt, hiszen a fényjáték, a jelmezek, a bábok és az egyéb hatások ámulatba ejtették a lurkókat, akik közül sokan most láttak ilyent először. Természetesen nem akadt olyan gyerek, akinek ne tetszett volna a színes előadás.

A következő állomás a Természettudományi Múzeum volt, ahol Marton Attila biológus mutatta be a múzeum gyűjteményét, a vulkáni kőzetektől a mamutagyaron és a medvekoponyán át egészen a pillangókig. A gyerekek figyelemmel keresték a barlang falán a denevéreket, körbeállva lesték az üvegablak mögötti baglyokat, sőt, meghallgathatták a macskabagoly éjjeli huhogását is. Mégis a legnagyobb sikernek a farkasok örvendtek a gyerekek körében, melyek határozottan kerítették körbe az esetlen őzet.

A résztvevő gyerekeknek már az is önmagában élmény volt, hogy eljöhettek Marosvásárhelyre, mely számukra egy nagy, izgalmas és mozgalmas város. Hálás szívvel köszönjük az Ariel Színháznak és a Természettudományi Múzeumnak, hogy lehetővé tették a csöppségek kirándulását.

A rendezvényt a nappali központok állandó támogatói, a települések polgármesteri hivatalai valamint az erdőszentgyörgyi központot az „Association Sangeorgiu – Plans-les- Ouates” támogatta.

(Márton Kinga Izabella)